Världens Största Fotbollsturneringar

Världens största fotbollsturneringar

Fotboll är världens mest universellt erkända sport, med flest åskådare i världen. Varje år tittar miljontals med människor runtom i världen på de största fotbollsevenemangen. Här kommer några av de mest populära evenemangen som du kanske känner till.

Fotbolls-VM

Detta är utan tvekan världens största fotbollsturnering. Det blir helt enkelt inte bättre (eller större) än detta! Miljontals med åskådare tittar på VM, som helt säkert är det största evenemanget inte bara i fotboll, utan av alla sporter. Alla världens länder deltar och det äger endast rum en gång vart fjärde år. Fotbolls-VM 2018 ägde rum i Ryssland under juni och juli månad.

Den här turneringen samlar de bästa av de bästa i världen, det vill säga atleter som är på toppen av sina karriärer och som presterar som bäst. Stjärnor föds här, hjältar upptäcks, fantastiska mål görs och det är spännande att se vem som kommer att ta steget fram på världens största scen. Det är synd att de inte spelar varje år, men kanske är det just att turneringen pågår så sällan som är en del av det som attraherar med den.

Kvalificerande turneringar arrangeras upp till tre år före VM och äger rum över hela världen. 32 lag väljs ut för att representera sina länder i VM, vilket består av ett gruppspel (8 grupper med 4 lag var) och ett utslagsspel därefter. Brasilien kan skryta med flest VM-vinster med 5 titlar och följs av Italien med 4 och Tyskland med 3.

European Champion Clubs' Cup

UEFA Champions League

UEFA Champions League, European Champion Clubs' Cup och European Cup är alla namn på en turnering som innehåller de bästa lagen från alla europeiska länder och det är helt enkelt ett klubbmästerskap för europeiska ligor. Med några av Europas (och världens) bästa spelare är detta hela tiden av en de mest spännande fotbollsturneringarna för fans över hela världen.

Efter en tuff kvalificeringsprocess är det bara 32 lag som klarar sig till turneringens gruppspel. De delas in i 8 grupper med 4 lag var och de 2 bästa från varje grupp går vidare till nästa omgång för att kämpa i utslagsmatcher tills en vinnare utses. Real Madrid är det mest framgångsrika laget fram till dagens datum, med 9 mästerskapstitlar och 3 andraplatser.

Copa Libertadores

Den här sydamerikanska turneringen äger rum varje år och anses vara en av världens bästa fotbollsturneringar för klubbar. Varje land representeras av minst tre lag, medan större fotbollsnationer som Brasilien och Argentina skickar fem lag var. Det nuvarande formatet innehåller 6 steg, där 6 lag passerar det här steget för att gå med 26 andra lag i steg 2. De här delas också upp i 8 grupper med 4 lag i varje och spelar i gruppspelet tills det finns 16 lag kvar för utslagsspelet. Argentina har alltid lyckats väl i Copa Libertadores, där Independiente-laget har vunnit 7 titlar och Boca Juniors har tagit hem 6 mästerskap.

Africa Cup of Nations

Africa Cup of Nations

Afrikas största turnering växer i popularitet i takt med att allt fler afrikanska lag producerar högkvalitativa fotbollsspelare. Africa Cup of Nations hålls vartannat år med 16 lag som skapar 4 grupper med 4 lag i varje. De 2 bästa från varje grupp avancerar till slutspelet. Egypten har vunnit 7 titlar, medan Ghana och Kamerun kommer därefter med 4 vinster var.

Fotbollsfans har mycket att vara glada för hela året om med massor med stora turneringar runtom i världen med de bästa atleterna sporten har att erbjuda.

Reklamupplysning

Den här sajten är en gratis online-källa som strävar efter att erbjuda sina besökare användbart innehåll och jämförelsefunktioner. Observera att den här sajtens operatör tar emot reklamkompensation från företag som syns på sajten. Sådan kompensation påverkar var och i vilken ordning företagen (och/eller deras produkter) presenteras och i vissa fall kan det också påverka betyget som ges till dem. I den utsträckning som betyg visas på den här sajten bestäms sådana betyg av vår subjektiva åsikt och baseras på en metod som sammanställer vår analys av varumärkets andel och rykte, varje varumärkes omvandlingsfrekvens, den kompensation som betalas till oss och allmänt kundintresse. Att ett företag finns på denna sida innebär INTE godkännande. Med undantag för vad som uttryckligen anges i våra Användarvillkor avvisas alla upplysningar och garantier avseende informationen som presenteras på den här sidan. Informationen, inklusive priser, som syns på den här sajten kan ändras när som helst.

De 3 bästa bookmakers

december 2020

Senaste artiklarna

  • Världens Största Fotbollsturneringar

    Fotboll är världens mest universellt erkända sport, med flest åskådare i världen. Varje år tittar miljontals med människor runtom i världen på de största fotbollsevenemangen. Här kommer några av de mest populära evenemangen som du kanske känner till.

    Read More